Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества

GetImage

Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Враца, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП; Действията са ръководени от Специализираната прокуратура

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Враца и областта. Други двама техни съучастници се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Престъпната група е неутрализирана на 3 октомври т.г. във Враца при проведена специализирана операция.

Според събраните до момента данни групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. В рамките на операцията се извършени множество претърсвания, при които са иззети наркотични вещества. Ръководителят на групата- Н.Т., е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини, с постановление на разследващия прокурор, му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 5000 лева. Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.

Днес в Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка „задържане под стража“ на петия от задържаните участници – П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...