Над 50 служители на ЮЗДП гасиха пожари в Невестино и Сливница

logo (1)

Повече от 50 служители на Югозападното държавно предприятие и седем специализирани автомобила участваha в гасенето на два големи пожара. Огнените инциденти са възникнали в късния следобед w`era в районите на „ДГС Невестино” и „ДГС Сливница”. Пожарът край с. Невестино е низов, като огънят е обхванал над 200 декара дъбова гора. На мястото са 3 специализирани автомобила на ЮЗДП и 20 горски служители, както и 3 пожарни коли и 12 пожарникари.
Овладян е пожарът край с. Росоман, обхванал около 350 декара иглолистна култура от бял и черен бор, съобщи директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, който е на мястото на инцидента. Огънят е причинен от неизправна селскостопанска техника, като бързо се е разпространил към близката гора. В борбата с огнената стихия са мобилизирани 30 служители и 4 специализирани автомобила на предприятието.
Югозападното държавно предприятие призовава всички да бъдат внимателни и да пазят горите от пожари. Изключително високите летни температури създават предпоставки за възникване на инциденти в полските и горски територии. Глоба до 500 лв. грози всеки, който запали огън на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Същата санкция се налага и за палене на огън извън определените зони от държавните горски и ловни стопанства.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

поли

Катастрофата след изхода от Благоевград в посока Железница предзвика хаос на пътя, няма пострадали

Катастрофа на главен път Е-79 в района на полигона край Благоевград затапи движението в двете ...