Мъж, отглеждал марихуана в с. Драката, предаден на съд

съд

Районна прокуратура – Сандански е предала на съд К.Х. по обвинение за извършено от него престъпление по чл.354в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

През периода от пролетта на 2017 г. до средата на септември 2017 г., в собствения си частен недвижим имот в с. Драката, община Струмяни, обвиняемият Х. засадил и отглеждал наркотични растения от рода на конопа.

В дворно място зад къщата му той стопанисвал четири оранжерии, като в два от тунелите осъществявал незаконна дейност. В единия от тях, върху площ от 160 кв.м., той отглеждал 132 броя растения марихуана, а в другия – още 39 броя. Установеното в тях съдържание на активен наркотично действащ компонент – тетрахидроканабинол, е 3,4% и 2,5%.

Общото нето тегло на дрогата в сухо състояние е 46,820 кг., на стойност 187 280 лева, съгласно Постановление на МС за определяне на цени на наркотичните вещества по трафика за нуждите на съдопроизводството.

Предстои насрочване на делото в съда.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...