Млади певци и музиканти представят италианска опера в Банско

opra
Международен екип от млади оперни певци и музиканти започват репетиции на италианската опера „LaA Serva Padrona“ от Джовани Паизиело. От февруари 2018 г. България е първата държава-домакин по реализирането на двугодишния международен проект „Младите в операта“ със съдействието на Фондация „Опероса“.

Това е първият български проект за сътрудничество в областта на културата „Креативна Европа“, одобрен да получи съфинансиране от Европейския съюз. Млади оперни дарования и музиканти от България, Черна гора и Сърбия ще представят класическата музика от операта „La Serva Padrona“от Джовани Паизиело.
Целта на проекта е популяризиране сред младите хора на операта, както и на тези, които се занимават с нея и тяхното бъдещо развитие – творческа мобилност и обмен на култури. Българската публика ще има първа удоволствието да гледа премиерата на операта в изпълнение на сопраното Александра Станкович (Сърбия) и басът Божидар Божкилов (България). Дирегент е Милен Апостолов, а режисьор на спектакъла е Владан Джуркович (Сърбия).

Първата премиера е на 17 февруари от 17.00 часа в зала „Информационен център“ в Банско, а на 18 е премиерното представление в кино „Влайкова“ в София.

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

28167280_565796567116074_4630035927266145538_n

Пожарникари спасиха паднала в река патица

На достойна за уважение постъпка станаха свидетели санданчани днес. Полицаите от Районна служба „Пожарна безопасност ...