МЕМОРАНДУМ ЗА ПАРТНЬОРСТВО ПОДПИСВАТ ДНЕС ПО ВРЕМЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМ В БЛАГОЕВГРАД

Областен информационен център – Благоевград днес бе домакин на трансграничен туристически форум. Той се провежда в два модула и стартира в 10.30 часа с туристическо изложение, в което участие вземаха туроператори, местни власти, НПО и МСП, работещи в областта на туризма и културни институции.

Целта му е популяризиране на туристически продукти и услуги в трансграничния регион и засилване на трансграничното сътрудничество между организации и институции. Организатори са сдружение „НА ФОКУС“, България и сдружение „ЛЕШКИ“, Македония, а в събитието се включиха над сто участника от двете страни на границата, от общо 25 български и македонски общини.
По време на изложението ще бяха представени различни информационни и рекламни материали, популяризиращи региона като туристическа дестинация. През целия ден на видеостена бяха излъчвани и видеоклипове, представящи различни туристически обекти в Югозападна България и Източен регион на Македония.

Вторият модул на форума ще включва семинарна част, по време на която ще се разискват актуални теми за развитие на туризма от двете страни на границата. Сред темите, които ще бъдат дискутирани, са възможности за финансиране на проекти в сферата на туризма с пари от ЕСИФ, работа в мрежа, маркетинг в туризма и други.

Кулминацията на туристическия форум, озаглавен „На фокус е туризмът“, ще бъде подписването на Меморандум за партньорство между организации и институции в сферата на туризма, работещи на територията на двете съседни държави.

Форумът се организира като част от дейностите по проект „Устойчиво развитие на туризма – актив за трансгранично сближаване и просперитет“ по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Македония. Събитието ще се проведе във фоайето на зала „П. Яворов“ в Благоевград.

СНИМКИ

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

640-420-dreger

Пиян шофьор падна в гоцеделчевската река

58-годишен мъж от Гоце Делчев е леко пострадал с охлузни рани на главата, след като, ...