Малко мече отиде да си играе на детска площадка в Сопот

Мечето е заснето от 10-годишно момче, играещо на площадката

980x551_1500026553-765x510

Малко мече влезе посред бял ден в детска площадка в град Сопот, изградена в полите на Балкана.
Съоръжението е частно и се нарича стадион „Томи”, а мечето бе заснето от 10-годишния Алекс, който играел там. На видеото се чува как, докато снима, детето вика „Майко, мече! Ето го, истинско е!”, съобщава в. „Марица“.

Случаят е от 6 юли, а кафявият космат малчуган изкарал ума на децата и на майките, които били на детската площадка.

В същото време наблизо се разхождала дама с две кучета, те погнали мечето и то останало затворено в стадиона, ограден с висока мрежа, а децата напуснали терена и за всеки случай притворили вратата на съоръжението. По-късно мечето намерило пролука и се измъкнало от там.

„Нощта обаче беше много неспокойна. Конете цвилеха, кучетата лаеха, наоколо има и други селскостопански животни, които също не бяха спокойни. Когато на следващия ден коментирахме, мнозина предположиха, че майката на мечето е слязла да го търси и това е подплашило кучетата и добитъка, затова през цялата нощ животните са издавали тревожни звуци“, сподели очевидката Мария Зайкова.

Жената допълни, че сопотчани се страхуват, тъй като не знаят към коя институция да се обърнат, за да бъдат държани мечките далеч от населеното място.

„И аз, и съседите ми не знаем какво може да се предприеме, за да се предпазим от среща с мечките. Те влизат в покрайнините на града, опасно е и за децата, и за възрастните“, допълни Зайкова.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

3

/СНИМКИ/ Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) представи първата българска програма на ЕС в Благоевград, чийто инициатор и ...