„Малешево пее и танцува“ – феерия от песни и танци на една сцена в Микрево

DSC_0268

Фолклорът отново събира любители, ценители и професионалисти на една сцена – за да се надпяват и надиграват, за да премерят сили и покажат кой какво може, за да се насладят на богатството на българския фолклор и да се потопят в невероятната атмосфера на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“- Микрево 2017.

Фестивалът започна. За първи път на сцената на „Малешево пее и танцува“ стъпиха танцьори от Беларус, Босна и Хрецеговина, Чехия и показаха, че танцът и музиката са мост, който сближава различните народи и ги прави прави приятели.

Първата вечер премина изключително емоционално. Вечерният концерт започна с танците на Сърбия. Като бели лебеди продължиха моничетата от Беларус. След това сцената беше завладяна от децата от Молдова. Следваше Полша, Босна и Херецеговина, Чехия. Всяко изпълнение караше публиката да аплодира изпълнителите, но сякаш Беларус засенчи всички, както със своите танци, така и с вокалните изпълнения. Конкурсната програма за участниците във вечерния концерт тепърва предстои. Но едно е сигурно – на журито ще бъде много трудно.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

хороскоп

Дневен хороскоп за 24 февруари

Овен Денят ще се окаже приятен, ако откриете нещо интересно и се концентрирате върху него. ...