Кмете, проблем! Бездомни кучета на площада пред общината, кой ще се погрижи?

vvvvлл

Преди две вечери компания от шест кучета, обикаляше площада пред сградата на общината.

Всеки ден гости и жители на областния град, се срещат с бездомните кучета. Животните обикалят централните градски улици, преследват хората, търсят храна и плашат малки деца.

Всичко това е факт, въпреки наличието на кучешки приют и сериозен бюджет от 100 000 лв. на година, който прибира управителката Илияна Балева, чиято фирма „“Бали ко” би трябвало да се грижи за бездомните животни.
Множество пъти сме писали по този повод, както и по сигнали на доброволци, които твърдят, че Балева не се грижи добре за животните в приюта, както виждаме сега и за прибирането им от улиците.

Безопасно ли е да излезеш на разходка, или пазар?

Наш читател, ни изпрати вечерни снимки, на които глутница кучета са се събрали пред сградата на община Благоевград. Той описа ситуацията, в която животните започнали да лаят и се нахврълили едно върху друго. Минути след това, се отправят към подаръка, поставен за снимки и украса върху един от фонтаните. „Как може един човек, да бъде сигурен дали глутницата няма да се нахвърли върху него, при опит да стигне от едно място на друго, или да направи снимка за спомен?“, пита нашият читател.
vvvvлй
Любителите на животни и по-смелите казват, че тези кучета не са агресивни. Много от тях без страх дори ги галят и хранят. В един момент могат да бъдат сладки и добри, а в следващия застрашаващи живота, ядосани създания, защото по всяка вероятност те са гладни и по-уплашени и от хората, заради агресията срещу самите тях. Тези животни си нямат дом, нито са прибрани в приюта. Те обикалят свободно градските улици и е въпрос на време някой да пострада, или самите те да станат жертва на хората.

vvvvй

Кой трябва да се погрижи за тези бездомни животни? Докога, те ще живеят и обикалят централните благоевградски улици, гладни и без подслон?  Трябва ли гражданите да се грижат за тяхното оцеляване? Какво прави госпожа Балева по този въпрос? На какво основание взима 100 000 лв. от общинския бюджет, след като не се грижи за животните?

Обръщаме се към кмета Атанас Камбитов с молба, да намери решение на проблема и да задължи хората, на които се плаща, да си свършат работата.

Comments

comments

About Радост Василева

2 comments

  1. Не знам какво ви пречат кучетата.Защо да са виновни гражданите , които ги хранят … Напротив , ако имат достатъчно храна и са обгрижвани , няма да нападат. По -умни от теб глави са казали , че по отношението ни към животните се съди за интелигентността на нацията. Дано по Вашето изказване не се съди за интелигентността на българите…. Вместо да насочвате агресията си към кучетата , я насочете към хората , които не кастрират домашните си любимци и постоянно изхвърлят малки кучета на улицата…

  2. Георги Георгиев

    Проблема с бездомните кучета винаги ще го има! Виновни са и гражданите, които ги хранят и ругаят всеки възпротивил се против бездомните кучета. А вие само си търсите повод да се дрънкате с кмета. А помогнете вместо да вкарвате излишни интриги с глупавите си публикации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

33423442_1782486098455440_4453987467996954624_n

/СНИМКИ/ Притеснителна статистика: Ученици от Пиринско смятат, че дрогата ще им помогне да се реализират в живота, нареждат факторите „дисциплина“ и „труд“ сред по-маловажните

495 ученици от изследвани 780 деца в област Благоевград смятат, че основният фактор, от който ...