КЕВР прие по-високите цени на водата в 14 области

item_itemitemitemitem4

Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) окончателно прие по-високите цени на ВиК услугите за 2018 г. Водата поскъпва в 14 области на страната – София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.

Най-голямо повишение ще има в в Ямбол – 20 на сто, Враца – 13 на сто, Бургас – 12 на сто и София – 9.3 на сто. За Ямбол това е второ увеличение на водата за два месеца. В Пловдив цената се вдига с 2.9%, в Смолян с 4.5%.

Заседанието на КЕВР беше закрито и бе съпроводено от протест на граждани срещу поскъпването, организиран от БСП. Недоволстващите се събраха на няколко места в страната. Хората споделиха, че увеличението е непосилно за техните доходи и се обявиха против промените.

Комисията е задължена да актуализира утвърдените цени на ВиК услугите за всяка следваща година в 5-годишните бизнес планове на ВиК дружествата, като отчете размера на инфлационния индекс за 2017 г. и изпълнените от операторите показатели за качество на услугите.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

picc144-13

Сдружение на Югозападните общини проведе Общо събрание днес. Кметът на Кресна се „въздържа“ при гласуването за избор на председател

Управителният съвет на Сдружение на Югозападните общини свика Общо събрание, което  се проведе днес  от ...