Кандидат на изборите в Чехия предлага страната да напусне ЕС

991-ratio-zname-chehiia

Чехия трябва да последна примера на Великобритания и да проведе референдум дали да остане членка на Европейския съюз. Това каза за The Telegraph Томио Окамура, лидерът на крайнодясната партия „Свобода и пряка демокрация” (SPD).
Окамура направи това изказване в навечерието на парламентарните избори в страната, тъй като предварителните социологически проучвания отчетоха ръст на популярността на партията му. SPD сега очаква около 10% подкрепа на изборите. Това може да я направи част от потенциално коалиционно правителство и да ѝ даде възможност да прокарва политики, насочени срещу ЕС и срещу имиграцията.
„Ние искаме да напуснем точно като Великобритания и (затова – б.пр.) искаме референдум за членството в ЕС”, каза председателят на SPD и добави: „През последните няколко години ЕС се доказа като неподлежащ на реформи”.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

хороскоп

Дневен хороскоп за 24 февруари

Овен Денят ще се окаже приятен, ако откриете нещо интересно и се концентрирате върху него. ...