Започва ремонт на сградата на кметството в с. Баня

cdf9e95677635b4a94339f6494346cc2_L

Възможността за ремонт на сградата е след спечелен проект на Община Разлог по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места“.
Сградата на кметството в с. Баня се нуждае спешно и неотложно от ремонт на покрива-демонтаж и монтаж на керемиди, частична подмяна на дървена конструкция, подмяна на старата дограма, нова мазилка по цялата фасада на сградата, мазилка на комини, подмяна на водосточните тръби и улуци. При обилни снеговалежи и дъждове в сградата е имало течове, което води да частично разрушение на мазилката и материалната база като цяло. За предотвратяването на нови течове ще бъдат подменени улуците и водосточните тръби. Също такаще бъдат изградени мълниезащитна и заземителна инсталации, с цел обезопасяване на сградата.
Общият бюджет за проектното предложение е 97 137 лв., като финансирането по проекта от социалното министерство е 43 712 лева, а съфинансирането от Община Разлог е 53 425 лева.
„Ремонтът на сградата на кметството в с. Баня ще се осъществи след като с положените усилия на служителите от Общинска администрация-Разлог бе спечелен проектът по „Красива България“-каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. „Реновирането на сградата е част от поетите ангажименти към жителите на с. Баня и съм щастлив, че благодарение на екипа, работещ по проекта, ще имаме тази възможност“-сподели още той.
Община Разлог е подготвила и кандидатства по проекти и за ремонт на улици в населеното място.
В кампания 2018 на Проект „Красива България“ при Министерство на труда и социалната политика са одобрени общо 36 проектни предложения от цялата страна за финансиране и реализация.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...