Задържаха полицейски инспектор Петър Китанов на работното му място

c7eda1358d20c2438dac3e96f8f6ae0f

Полицейският инспектор от Второ РПУ в Благоевград Петър Китанов е задържан при операция на „Вътрешна сигурност“ на ОД на МВР и Районна прокуратура – Благоевград.

Акцията е проведена преди минути на работното му място във Второ РПУ, потвърди районният прокурор Борислав Ковачки.

Арестуваният е инспектор Петър Китанов. Той е отведен в следствения арест. Предстои повдигане на обвинение за лично укривателство по чл. 294 от НК.

Срещу него имало съмнения, че е осигурявал чадър над лица от кримиконтингента в областния център.

Директорът на ОД МВР в Благоевград – комисар Николай Хаджиев, потвърди за провеждана акция и че има задържан полицейски инспектор от Второ районно управление.

Петър Китанов е дългогодишен служител на реда в областния център. Той е семеен, с две деца.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

picc144-13

Сдружение на Югозападните общини проведе Общо събрание днес. Кметът на Кресна се „въздържа“ при гласуването за избор на председател

Управителният съвет на Сдружение на Югозападните общини свика Общо събрание, което  се проведе днес  от ...