Завод за батути и балони в село Баня отваря врати през месец май

zawod

През месец май тази година в разложкото село Баня се очаква да заработи завод за балони и батути. Предприятието е изградено за близо 2 години, а инвеститор е руски бизнесмен.

Заводът се намира в близост до минералния басейн край селото, строителството му вече е завършено и в момента е започнало набирането на работници. 5 човека шивачи ще преминат през първоначално обучение в Русия, заради специфичната работа.

Това заяви кметът на селото Мария Юрганчева. По думите и първоначално ще бъдат наети на работа 20 души, а след това още 30.

От кметството се надяват, че повечето от хората, които ще започнат работа в новия завод ще са местни от селото или от района.

В завода, освен че ще се произвеждат нови балони и батути, ще се извършват и ремонти на стари. Инвестицията по информация на местното кметство е на стойност около 2 милиона евро.

БНТ

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

28167280_565796567116074_4630035927266145538_n

Пожарникари спасиха паднала в река патица

На достойна за уважение постъпка станаха свидетели санданчани днес. Полицаите от Районна служба „Пожарна безопасност ...