Ефективността на две „удобни“ самоубийства. За родната полиция- без уважение!

575a03908_lukovo-800

Покрай странното самоубийство на предполагаемия шесторен убиец от Нови Искър – Росен Ангелов, се сетих за едно подобно „самоубийство“ от 2012 година. Тогава заподозреният за убийство на Мирослава от Перник, Стойчо Стоев-Чочо се самуби в присъствието на полицаи в дома си.
Самоубийството на заподозрян в присъствието на полицаи бе, най-меко казано, гаф на МВР, тъй като отговорността за здравето и живота на всеки задържан изцяло се поема от разследващите след ареста. Още повече, че смъртта на 36-годишния Стойчо Стоев допълнително минира делото за убийството на Мирослава.
Магистрат, запознат с разследването тогава, се чудеше как окованият в белезници Чочо е успял да отключи металната каса, да вземе сам пистолета и да се гръмне в главата, след като не трябва да го изпускат нито за миг от поглед.
Според запознати с информация от разследването, която никога няма да се оформи в документ, Чочо е заявил пред антимафиотите, че ако бъде обвинен в отвличането и убийството, веднага ще разкаже за връзките на мафиоти с полицейски началници и прокурори. Няколко години Стойчо Стоев е бил бодигард на пернишки бос, за когото не е тайна, че поддържа близки контакти с ченгета и политици. Изплашени от информацията, която пази Чочо от близостта си с бизнесмена, са го направили само свидетел и са му обещали да се отърве убеден е бивш криминалист от Перник, който добре познава както Чочо, така и Заека.

И тогава и сега, самоубийствата изглеждат много „удобни“. Дават така да се каже „стабилност“, понеже нали МВР си върши работата добре. Това на Росен Ангелов, дава „сигурност“, особено по време на европредседателството. Така всичко изглежда наред, всички са си свършили работата, има жертви, ама има и убиец и то открит, е, малка подробност е, че е мъртъв и не може да се защити, но това е друга тема.

След като няколко дни командоси, жандармерия, полицаи и всякакви обхождаха района, термокамери следяха за движение, Росен Ангелов се оказа,че също е бил там, ама не са го открили, така както не го бяха открили няколко години, откакто е обявен за издирване. После по някое време, той се самоубил, но със заглушител, някак доста съобразително, за да не притеснява съседите явно. Всичко това така издиша като версия, толкова удобно изглежда, че е не реално.

Както в случая с Чочо от Перник, така и днес ми се струва, че ни правят на идиоти, които нищо не разбират. И тези, които преди време обвиниха един професор, че нарекъл 80 % от българите дебили, сега самите те ни правят на дебили, ама не 80 %, а всичките 99 % българи. Един процент остава, това са тези, които много добре знаят истината, това са всички специалисти, които разкриха престъпленията, и това в Перник, и това в Нови Искър.

От самото начало, имаше доста пропуски в тезите и изказванията за шесторното убийство. Главния прокурор ни в клин, ни в ръкав се появи по телевизията от мястото на престъплението, така някак, за да ни убеди, че едва ли не лично ще разреши случая. После приписаха извънбрачна връзка на мъртвата Кети Кюхова, която няма как да се защити и без никакви конкретни доказателства. „Намериха“ и удобен заподозрян, ама той, така или иначе е престъпник, що да не го отнесе за още нещо. Проблемът беше само, че ако бе открит жив, можеше, да разбие на пух и прах версията на полицаите и те, да се окажат пак в началото. Още тогава, много колеги изразиха съмнение, че може би ще намерят Ангелов мъртъв. Това, не се дължи на пророческите ни способности, просто този филм вече сме го гледали, най-малкото и при случая с Мирослава.

ИМАШЕ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ ИЗДИРВАНИЯТ ЗА УБИЙСТВАТА В НОВИ ИСКЪР РОСЕН Е БИЛ В ЧУЖДЕСТРАННИЯ ЛЕГИОН.
Възможно е издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов да е бил във френския Чуждестранен легион, това обяви военният министър Красимир Каракачанов пред бТВ. Така властите се опитваха да обяснят факта, че няколко дни използваха огромен ресурс, но не можеха да открият заподозрения. И тук питам, нямаше ли как Каракачанов, господин министърът, да звънне на френския си колега и да разбере, аджеба, бил ли е Ангелов там или не. Още един въпрос, който не получи отговор, а при така стеклите се обстоятелства, няма и да разберем.

Не съм криминалист, нямам претенции да разбирам много, но от елементарни познания, малко опит – журналистически и човешки ми се струва, че и Ангелов и Чочо от Перник са „самоубити“. Много е удобно някак, а знаем, че нашите служби по принцип обичат да им е удобно, пък и да си приписват заслуги за разкрити престъпления.

Ще продължа да се питам, какво ли щеше да каже Росен Ангелов, ако не бе „самоубит“… И в началото, и сега изобщо не вярвам, че той е убиецът. Някак, не ми се вярва. Нищо, че се опитват да ни убедят всячески. Не ми стана ясно и с колко куршума се е „самоубил“.

Толкова по темата от мен, изводът е, че не ви вярвам, както и отказвам да съм дебил, който да ви ръкопляска на ефективността и бързото разкриване на случая, защото вие не бихте могли да се справите в нормални условия, създавате си „удобства“, които ви осигуряват резултати, но на мен не са ми достатъчни, защото не са истински. Точка.

Comments

comments