Илко Стоянов: При заплащане на пълна такса, редно е да отпаднат сборните групи

 

Родители на деца от Благоевград, посещаващи детска градина, останаха изненадани от решение, което ОбС-Благоевград взе на последната за 2017 година сесия. По предложение на кмета Камбитов, бе прието да се заплаща цялата такса за месеца, дори детето да не е посещавало детското заведение. Таксата ще бъде намалявана само срещу медицински документ.
Това ядоса много родители, които разбраха от медиите за въпросното решение.

Сериозна полемика се породи по въпроса, а разнопосочни мнения не липсваха.

Потърсихме за коментар Илко Стоянов, общински съветник и адвокат по професия, от когото поискахме мнение, за чисто юридическата страна на темата.

Нещо, което Стоянов засегна в разговора ни, бе фактът, че при плащане на пълна такса, би следвало поне да отпаднат сборните групи, както е и в други градове на страната.

Липсата на предварителен дебат, като съществен пропуск на администрацията, отчете още общинският съветник. “ Едно намерение, което в голяма степен може да е добро, не даде необходимия резултат.“, сподели Илко Стоянов.

Дискусията върви след решението, категоричен е той и допълва, че вероятно родители ще атакуват наредбата в съда, където ще се реши окончателно дали решението е правилно или не.

 

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

28167280_565796567116074_4630035927266145538_n

Пожарникари спасиха паднала в река патица

На достойна за уважение постъпка станаха свидетели санданчани днес. Полицаите от Районна служба „Пожарна безопасност ...