Дирекция „Национален парк Рила“ и „Приключенски клуб“ към Център за личностно и творческо развитие отбелязаха Световния ден на водата в Благоевград

IMG_5000 (2)

С ековикторина, много награди и прожекция на филма „Национален парк Рила и зоната на вечните снегове“ Дирекция „Национален парк Рила“ и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград отбелязаха Световния ден на водата. Празничната програма стартира днес и беше открита с поздравителен адрес от директора на НП „Рила“ Красимир Андонов.
По време на инициативите по повод Световния ден на водата, участници в новосъздадения ученически „Приключенски клуб“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се запознаха с любопитни факти, свързани с природните богатства на НП „Рила“. На участниците бяха предоставени и образователни материали с информация за Защитената територия. От Дирекция „Национален парк Рила“ декларираха абсолютна готовност за подкрепа на новосъздадения „Приключенски клуб“ към ЦЛТРБ.
Идеята е да бъдат организирани съвместни инициативи, свързани с опознаване на красивите и уникални кътчета на българската природа. По повод Световния ден на водата, в двата посетителски центрове на Парка в Паничище и в Самоков, са организирани беседи, а посетителите получават информация и материали за Националния парк и околната среда и изнасят беседи пред посетителите.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

30716561_1904524762905507_2259596296018984960_n

Запознаха фермери с подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани“

При засилен интерес премина първата седмица от обиколката по общини на експертите от ОИЦ – ...