Десетки ранени и стотици задържани на протеста срещу високите данъци в Тунис

tunis

Над 200 души бяха арестувани и десетки хора бяха ранени по време на сблъсъци между протестиращи и полицията в няколко градове на Тунис, съобщи туниското министерство на вътрешните работи, предаде Франс прес.

За втора поредна нощ хора излязоха по улиците на редица градове, за да протестират срещу мерките за строги икономии, планирани от правителството.

Протестите стават седем години след революцията в Тунис, довела до смяна на властта. Те са срещу покачването на цените и данъците са избухнали в град Тебурба, на 40 км от Тунис и са обхванали около 10 града в северноафриканската страна на брега на Средиземно море.

Полицията  е използва сълзотворен газ, за да за отблъсне демонстранти, които са нахлули в супермаркет в южно предградие на столицата.

Конфликтни ситуации са възникнали и в градовете Тебурба, на 30 километра западно от столицата Тунис, в Гафса в южната част на страната, в Касрин в Централен Тунис и в Сиди Бузид, откъдето през декември 2010 г. тръгна вълната от социално недоволство, поставила началото на революциите от Арабската пролет в Близкия изток.

В сблъсъците са ранени и 49 полицаи, съобщава туниското министерство на вътрешните работи.

 

 

Comments

comments

About Радост Василева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

xf9139627d49a687693ce4757dbe18044_L.jpg.pagespeed.ic.rgAUw4sPR5

Великденски концерт в Разлог

Великден е най-големият християнски празник. Той възвеличава Божия син Иисус Христос и неговото възкресение. На ...