Две фирми инвестират и откриват работни места в Благоевград. Започва и изграждането на нов православен храм

Изграждането на нов православен храм, облагородяване и превръщане на парк „Македония“ в привлекателен градски парк за хората и нови инвестиции, обяви кметът инж. Румен Томов на пресконференция.

„Едната фирма е от Германия, тя е специализирана в производството на колани и протези с електронно управление. Ангажимента, който съм поел към тях, е да помогна за бърза и адекватна подготовка, на всички необходими документи, от страна на община Благоевград. Другата фирма, която ще инвестира тук е датска и е в сферата на хранително-вкусовата промишленост, те смятат да открият между 500 и 600 работни места. Датчаните разполагат вече със собствен терен, ще съдействаме с каквото можем и на тях.“, каза на пресконференция днес, кметът Румен Томов.

Едната инвестиция е за 10 млн. евро, която е на фирмата от Германия и ще осигури между 100 и 300 работни места, а другата е в размер на 50 млн.лв. Това бе един от приоритетите на Томов, още по време на предизборната му кампания. Той изразява надежда, че това ще е само началото на инвестициите, които ще се опита, да привлече община Благоевград.

Другата положителна новина, която сподели с журналистите бе свързана с изграждането на нов православен храм, което предстои да започне в района на Кооперативния пазар. Кметът заяви, че мястото е избрано и одобрено от Неврокопския митрополит Серафим и представители на църквата, които са се срещнали с него.
Терена, който са поискали е декар и половина, което предполага, че няма да бъдат засегнати търговците на пазара, които ще запазят местата си там, дори след изграждане на храма.

Парк „Македония“ също ще бъде облагороден, с растителност, алеи и водни каскади, който ще бъде отворен за хората.

Comments

comments