Две фирми в конкуренция за ремонт на детски градини и ясли в Благоевград. Едната – ремонтирала детските заведения и миналата година.

detska-gradina-kg-varna-bg

 

Две фирми се състезават за извършване на текущи ремонти на територията на община Благоевград на детски градини и дневни детски ясли.  Комисия, с председател Ива Цветанова – Старши юрисконсулт “Обществени поръчки” в Община Благоевград разгледа днес подадените документи на благоевградската фирма „Екстра колор“ ЕООД и самоковската „Козирог 95“ ЕООД.

 

 РЕМОНТИТЕ

В 13 детски градини ще бъдат извършени ремонтни дейности, както и в 6 дневни детски ясли, както и дневна детска кухня „Ам-ам“ в кв. „Струмско“.

В ДГ №1 „Ведрица“ ще бъдат бъдат подменени врати, ще се подменят счупени керемиди и капаци, в ДГ№2 „Св. Богородица“ ще се направи ремонт на централната поливна система“, ДГ № 3 „Детелини“ ще се извърши вътрешно боядисване, ще бъде сменен балатума. Подобни дейности предстоя и в ДГ №4 „Роса“ и ДГ №* „Вечерница“. ДГ №6 „Щастливо детство“ пък освен освежаване, ще се сдобие и с нова пързалка за деца от 3 до 12 години, а в ДГ №10 „Мак“ ще бъде монтирана пързалка.

Освежителен ремонт ще има и в ДГ №11 „Здравец“ и ДГ№12 „Алени макове“, „Усмивка“, „Детски свят“, „Синчец“, „Първи юни“, където също ще има нова пързалка. В дневните детски ясли предстоят освежителни дейности.

На детската кухня обаче предстои обстоен ремонт, като ще бъде частично ремонтирана и фасадата, а достъпът до сградата ще бъде изцяло в полза на родителите с нови плочки, ремонтиран парапет и обезопасяване на сградата.

 

КОИ СА КАНДИДАТИТЕ?

Днес бе обявено, че след като бъде прегледана детайлно документацията, ще стане ясно, дали кандидатите ще бъдат допуснати до следващ етап- отваряне на ценови оферти.

Проверка в регистрите показва, че благоевградската фирма „Екстра колор“ ЕООД на Ивайло Митев има вече утвърдени отношения с община Благоевград, на база възложена чрез обществени поръчки работа.

За миналата 2018 година, фирмата на Митев е спечелила поръчки на стойност  178 305,59 лв. Сред тях за „Изпълнение на инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и авторски надзор) – Дренаж на ЦНСТ на ул. „Хайдукови“ № 83“, „Изпълнение на СМР по изграждане на детска площадка в близост до ул. „Страцин“. 

Интересно е, че същата фирма е ремонтирала детските заведения в града и миналата година, по възложена от община Благоевград поръчка с предмет: „Извършване на текущи ремонти на територията на община Благоевград по обособени позиции: Обособена позиция № 1 Текущ ремонт на Детски градини; Обособена позиция № 2 Текущ ремонт на Дневни детски ясли“, на стойност 141036.07 лв. 

 

Втората фирма „Козирог 95“ ЕООД е регистрирана в Самоков,а  собственик  е Иван Димчев. Това дружество  определено има по-сериозни референции за работата си и  богат опит в изпълнение на обществени поръчки, именно с такъв предмет на дейност, като в настоящата поръчка.

Фирмата е изпълнила успешно „Извършване на ремонтни и строително-монтажни работи в апартаменти от жилищния фонд на АМС и в сградите на Министерския съвет, гр. София, бул. Дондуков № 1, ул. Сердика № 6-8 и гараж на МС, гр. София“ по възлагане от Министерски съвет. 

АЕЦ Козлодуй ЕАД пък са им възложили „Полагане на нова хидроизолация на сградата на ХОГ“. Фирмата е  ремонтирала и 4 броя обекти на Министерство на здравеопазването, както и сгради от фонда на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ . 

 

В ОЧАКВАНЕ

Сега ще трябва да изчакаме,  комисията да разгледа  документите, както бе обявено днес, за да разберем кой ще  изпълни ремонтните дейност.

По неофициална информация, по-голям шанс има местната фирма, която макар и да не може, да се похвали с толкова поръчки с такъв предмет на дейност, като  „Козирог 95“ ЕООД, все пак вече има установени, добри  отношения с местната администрация, посредством предишните изпълнени ремонти.

Отново по непотвърдени данни, собственикът на „Екстра колор“ ЕООД на Ивайло Митев, по-познат в града като „Иво майстора“ е  в приятелски взаимоотношения с хора от администрацията, което обаче не би трябвало да има значение по вземане на крайното решение за възлагане на поръчката.

 

Comments

comments