Два празника в село Полена през уикенда

f07a9e9336acb0326ee51c81a1c599bb_XL

Село Полена ще отпразнува своя храмов празник и празник на селото с богата програма в два дни. В събота, 14-ти октомври, ще започнат празненствата в село Полена. Църквата в селото носи името на Света Петка и местните празнуват точно в деня на светицата по църковния календар.

В 8:00 часа рано сутринта празника ще започне с утринно богослужение. В 9:30 часа с празнична литургия ще продължи празникът на селото, в 11:30 часа – ще бъде направен празничният водосвет и ще се раздаде курбан за здраве. В 12:30 часа станалите вече традиционни народни борби ще присъстват отново в празника на селото. В 16:00 часа на стадиона в село Полена ще бъде играна футболна среща между ФК „Ветрен” Полена и ФК „Левуново 2014”, с. Левуново.

Програмата по случай празника на селото ще продължи и вечерта, като в 17:00 часа ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Крупник, Танцов състав с ръководител Мария Дюлгерска и Спорттен клуб „Малки шампиони“, МФГ „Изворите”,сестри Ковачки, Оркестърът на Панчо Иванов и фолклорната певица Радостина Паньова ще повдигнат настроението на празнуващите и ще огласят селото с много музика и веселба.

Празненствата ще продължат и на 15-ти (неделя), когато целият ден ще бъде посветен на децата. В 11:00 часа най- малките жители на селото ще бъдат изненадани от детско шоу, което ще ги забавлява на площада.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

хороскоп

Дневен хороскоп за 24 февруари

Овен Денят ще се окаже приятен, ако откриете нещо интересно и се концентрирате върху него. ...