Григор Димитров започна с победа в Стокхолм

Григор Димитров постигна чиста победа в два сета в очаквано оспорван мач, превърнат в надстрелване от сервис, срещу 141-ия в световната ранглиста и 203-сантиметров Йежи Янович – 7:5, 7:6(5) за 1 час и 38 минути на осминафиналите в тенис турнира от сериите АТР250 в Стокхолм. 00688839

Съперникът му на четвъртфиналите в Стокхолм ще бъде Миша Зверев, срещу когото има две трисетови победи – и двете през 2017 година (през февруари в Ротердам и през август в Монреал). Ако го победи отново, Григор ще защити точките си в турнира от миналия сезон, когато отпадна на полуфинал от Хуан Мартин дел Потро, който впоследствие спечели трофея.

Димитров постигна 12-а победа в последните си 15 мача, като пораженията му са от Рафаел Надал (два трисетови сблъсъка в рамките на седмица в Пекин и Шанхай) и Андрей Рубльов (втори кръг на US Open). Григор обаче продължава да има само едно поражение на закрити твърди кортове тази година – на четвъртфиналите в Ротердам от Давид Гофен, веднага след като бе вдигнал титлата в София.

Comments

comments