Градоначалникът на Банско се срещна и с посланикa на Франция у нас

Негово превъзходителство посланикът на Република Франция в България господин Ерик Льобедел, бе гост на кмета на Банско Георги Икономов. Френският дипломат е в града за юбилейното издание на Международния джаз фестивал.
Двамата разговаряха за развитието на града през последните години, утвърждаването му като ски център и предпочитано място за почивка не само през активния зимен сезон, но и през летния сезон. „Заложихме на различни летни фестивални формати, които да развият летния ни сезон и да обогатят палитрата от варианти за лятна почивка в планината. И успяхме да постигнем една много добра посещаемост през топлите месеци” поясни Икономов по време на разговора.
Негово Превъзходителство г-н Льобедел сподели с кмета, че през изминалата вечер е бил сред публиката на фестивала, специално за да чуе известния френски джаз пианист с български корени – Марио Станчев. Посланикът заяви, че е имал възможността лично да се запознае с бележития изпълнител и да разговарят за бъдещо негово участие в тържествата по случай националния празник на Франция.
По време на фестивалната вечер, градоначалникът Георги Икономов удостои с почетния знак на кмета на община Банско г-н Марио Станчев, един от най-популярните джаз музиканти във Франция, за цялостния му принос за утвърждаването на името на град Банско като международен център на джаз културата със своето участие в 20-то юбилейно издание на Международния джаз фестивал Банско и във връзка с предстоящото му навършване на 70 годишен житейски юбилей през 2018 г.
“Trio inédit”, Марио Станчев, Стоян Янкулов – Стунджи и специалният френски гост Лоран Блументал изпълниха сюита от четири части, доставяйки наслада за сетивата на многобройната публика.
3 (10)

5 (5)

Comments

comments