Горещо дело в Районен съд – Благоевград: Сутеньор принуждавал 15-годишната си жена да проституира в Гърция

съд_благоевград

28-годишен ром бе арестуван, след като е обвинен, че принуждавал 15-годишната си жена да проституира в Гърция. Георги Илиев бе задържан в Благоевград, където е засечен от разследващите след продължително издирване. Жалбата срещу него подала бабата на Елизабет, която успяла да избяга от сводника и получила специална закрила в Драгоман.

Обвиненият за сводничество мъж бе изправен в Районен съд – Благоевград след искане на прокуратурата да му бъде наложена мярка „задържане под стража“.

По искане на защитата бяха разпитани като свидетели новата му жена Катя и брат му, които твърдяха колко добър човек е той. От обясненията им стана ясно, че той живеел в плевенското село Одърне, където гледал болния си чичо. Нямал постоянна работа, но разбирал от строителство и седмично изкарвал по 120 лв., когато го викали да свърши нещо на парче. Жена му го описа като грижовен съпруг, който помагал в домакинската работа и я водил на лекар, тъй като била бременна в 4-ия месец. Тя била плътно с него, а твърденията, че се занимава с проститутки, били лъжа.

Катя знаела за предишната му жена Елизабет от Перник, която го напуснала под давление на баба и, тъй като не им стигали парите, които Георги им давал. „Той беше сладък зет, докато имаше пари. След това стана нежелан”, каза сегашната му жена.

Тя се оказа много осведомена по отношение на Елизабет и намекна, че изкарвала пари от сексуслуги в чужбина. На въпрос на съдията откъде знае тези неща свидетелката каза, че така била чула и гледала снимките й във Фейсбук.

В полза на Георги свидетелства и неговият брат, който отрече, че е карал жена си да проституира в Гърция, нито пък я биел или заплашвал с убийство.

В жалбата си Елизабет твърди, че в семейното им легло идвала и Галя, която мъжът й карал да проституира. „Няма такова нещо. Галя е дъщеря на приятелка на майка ни”, заяви братът.

Когато Елизабет изчезнала, те се обадили в гръцката полиция, за да я търсят. На въпрос на съдията защо тя е избягала от Георги братът предположи, че най-вероятно и е станало мъчно за баба й.

Обяснения даде и обвиненият за сводничество ром, който разказа колко много е обичал Елизабет. След като се разделили, започнал нов живот с Катя и с нетърпение чакал да стане баща. Жена му Катя разбра, че той има и друго дете, след като той се изпусна в хода на кръстосания разпит, пише струма.бг. Георги отрече, че е извел 15-годишната си жена в Гърция да проституира, както и че я биел с колан.

Във Фейсбук той се представя под псевдонима Денис Моралес, където има качени снимки на жени. Разследващите допускат, че това е каталог за момичета, с които се запознавал в социалната мрежа, които след това ставали жрици на любовта. Една от версиите е, че майка му е била „маман”, в чиято квартира в Гърция били държани насила мургавите проститутки.

Полицията продължава да събира доказателства за трафика на непълнолетни момичета, предстоят разпити и на други жертви, както и очни ставки. На този етап сутеньорът остава зад решетките.

Comments

comments