Глобяват собственичката на кучето, нахапало дете и баба му в Дупница

municipality-dupnica

Във връзка с инцидента от снощи с нападнати дете и жена в района на жк. Развесена върба от куче, порода питбул, тази сутрин служителите от отдел „Екология“ на Община Дупница направиха проверка на собственичката на животното. Кучето е регистрирано редовно през миналата година в Община Дупница.

При направената проверка днес е съставен протокол на собственичката, както и наказателен акт съгласно Наредбата на община Дупница за домашни животни и по специално за своенравни (питбул, териер, бултериер), които задължително трябва да бъдат с наморници. Размерът на санкцията е от 100 до 250 лева за неупражняване на контрол по отглеждането на кучето съгласно законовите изисквания за безопасност.

Припомняме, че питбул нахапа 4-годишно дете и баба му в Дупница вчера. Инцидентът е станал около 18.30 часа. Бабата и внучето били в района на квартал „Развесена върба”. На ранените е оказана медицинска помощ, те са със средна телесна повреда, без опасност за живота. Пострадалите са освободени за домашно лечение. Уведомен е дежурния прокурор. Заради инцидента е образувана преписка.

Comments

comments