/ВИДЕО/ Председателят на ОбС-Благоевград два пъти хванат в нарушение-паркира върху тротоар. Обещава, че повече няма да го прави

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков системно оставя джипа си на тротоарите в центъра на града, когато няма място за паркиране в „Синя зона“, за това ни сигнализираха наши читатели. Те поставят въпроса защо, макар като общински съветник, Тасков да има право да паркира безплатно навсякъде, той нарушава правилата многократно, за да остави автомобила си максимално близо до пешеходната зона и да не се налага да върви пеш.

Един от сигналите за нарушенията на ОбС председателя, който получихме в редакцията си, е придружен с видеоматериал и е от 14 ноевмри, с начален час на видеото 14:15 часа. В него благоевградчанин, пожелал анонимност, сигнализира служител в „Синя зона“ за нарушението, отвежда го до колата и се обажда на диспечер в „Паркинги и гаражи“, който го уведомява, че това „не е тяхна работа, а задължение на полицията“, отказва да изпрати екип или репатриращия автомобил /паяка/, но обещава да сигнализира полицията.

Принципно в подобни ситуации работа на „Паркинги игаражи“ е да изпратят мобилен екип, който да установи нарушението и да сигнализира паяка, в който наред с техен предтавител, има и полицейски служител. Такова нещо обаче не се случва, а докато читателят ни е в очакване на полциейски екип, Радослав Тасков идва и мести колата си. В крайна сметка, в следващия час полиция така и не идва.

Вторият сигнал, отново придружен с видеоматериал, е от 23.11.2018 г. Друг читател съобщава, че председателят на ОбС-Благоевград, отново „прескача“ правилата. Отново е сигнализирано на „Паркинги и гаражи“, но вместо тях, на видеото се вижда, че се появява самият Тасков, който отново премества автомобила си.

Потърсихме за коментар, самият господин Тасков, който потвърди, че е бил в нарушение, както и че на 14-ти ноември му е поставена скоба. „Бях в нарушение и съм си заплатил глобата. Паркирам на тротоара, когато няма места в „Синя зона“, но това няма да се повтаря повече“, заяви пред наш репортер Тасков.

Коментарът на управителя ма общинското дружество „Паркинги и гаражи“ – Васил Атанасов, бе доста лаконичен. Обеща да се обади на Радослав Тасков и да му направи забележка, че така не се прави.

Comments

comments