/ВИДЕО/ Ива Уорън: Искаме да придобием контролния пакет дялове на ОФК „Пирин“

Както вече стана ясно, ОФК „Пирин“ има нов спонсор- „Емирейтс Уелт“ ЕАД, който заяви желание да помогне на отбора, да излезе от затрудненията, в които се намираше.

Госпожа Ива Уорън е представител на фирмата и на сесия на ОбС-Благоевград миналия петък, поиска да бъде изслушана, за да обясни какво са упели да направят до момента и какви са бъдещите им планове.
Срещнахме се с Уорън на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, за да зададем някои от въпросите, които нашите читатели имат към нея.

Около появата на „Емирейтс Уелт“ ЕАД имаше много въпросителни, свързани с фирмата, възможностите им и това до колко сериозни са плановете им за „Пирин“.

Проверката ни от миналата седмица показа, дружеството се управлява от Благой Грозданов от Благоевград, Павел Белогур, който има американско гражданство и Сашо Петров, а собственик на акционерното дружество е друга фирма: “ Емирейтс Фъндс Ексчейндж“ ЕООД, чийто едноличен собственик е Павел Белогур, а управляващи са той и Благой Грозданов.
Ива Уорън заяви, че компанията е българска, но все пак има връзка с ОАЕ и е част от голямото семейство на The Emirates Group.

По отношение на средствата и възможностите, които фирмата има, Уорън каза, че за 2018 година дружеството има сериозна печалба и може да си позволи инвестиции. Този въпрос се наложи, заради факта, че както вече стана ясно, според Годишните финансови отчети на фирмата, за 2017 година, тя е декларирала 41 000 лв. печалба, а през 2016 година едва 5000 лв.

От срещата ни разбрахме още, че има сериозна заявка за придобиване на контролния пакет дялове на ОФК „Пирин“, която ще бъде внесена в Община Благоевград.

Дали това, което заяви като желание Ива Уорън ще се осъществи на практика, за момента не можем да кажем, но ще следим какво се случва с любимия на благоевградчани отбор.

Comments

comments