/ВИДЕО/ Ива Уорън: Искаме да придобием контролния пакет дялове на ОФК „Пирин“

Както вече стана ясно, ОФК „Пирин“ има нов спонсор- „Емирейтс Уелт“ ЕАД, който заяви желание да помогне на отбора, да излезе от затрудненията, в които се намираше.

Госпожа Ива Уорън е представител на фирмата и на сесия на ОбС-Благоевград миналия петък, поиска да бъде изслушана, за да обясни какво са упели да направят до момента и какви са бъдещите им планове.
Срещнахме се с Уорън на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, за да зададем някои от въпросите, които нашите читатели имат към нея.

Около появата на „Емирейтс Уелт“ ЕАД имаше много въпросителни, свързани с фирмата, възможностите им и това до колко сериозни са плановете им за „Пирин“.

Проверката ни от миналата седмица показа, дружеството се управлява от Благой Грозданов от Благоевград, Павел Белогур, който има американско гражданство и Сашо Петров, а собственик на акционерното дружество е друга фирма: “ Емирейтс Фъндс Ексчейндж“ ЕООД, чийто едноличен собственик е Павел Белогур, а управляващи са той и Благой Грозданов.
Ива Уорън заяви, че компанията е българска, но все пак има връзка с ОАЕ и е част от голямото семейство на The Emirates Group.

По отношение на средствата и възможностите, които фирмата има, Уорън каза, че за 2018 година дружеството има сериозна печалба и може да си позволи инвестиции. Този въпрос се наложи, заради факта, че както вече стана ясно, според Годишните финансови отчети на фирмата, за 2017 година, тя е декларирала 41 000 лв. печалба, а през 2016 година едва 5000 лв.

От срещата ни разбрахме още, че има сериозна заявка за придобиване на контролния пакет дялове на ОФК „Пирин“, която ще бъде внесена в Община Благоевград.

Дали това, което заяви като желание Ива Уорън ще се осъществи на практика, за момента не можем да кажем, но ще следим какво се случва с любимия на благоевградчани отбор.

Comments

comments

About Мариета Димитрова

Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на "Господари на ефира". Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

bg.wikipedia.org

Честит рожден ден, Петко Славейков!

Петко Славейков е роден във Велико Търново на 17 ноември 1827 година. Син е на занаятчията ...