Благоевград с богата програма и много изненади за жители и гости на града до края на март

Blue&Jazz2018

Община Благоевград е подготвила богата програма за жителите и гостите на областния център. В културния афиш, до края на март, са включени различни спектакли, както и един от най- търсените фестивали „Bluess&Jazz Blagoevrgad”. На 30 и 31 март в новата зала „Орфей“, в парк „Македония“ от 19:00 часа творци, таланти, артисти ще пренесат публиката в един различен свят, именно светът на музиката. Билети и карти за дълго чакания фестивал може да намерите на касата на зала „Яворов“. Поради ремонтни дейности на площада, за улеснение на гражданите има достъпът до зала „Яворов“ се осъществява и през входа на Регионална библиотека „Димитър Талев“.
В тазгодишното издание на “Bluess&Jazz Blagoevgrad” ще участват големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски. Към тях ще се присъединят Лъчезар Кацарски Бенд, Милчо Левиев Бенд, Васко Кръпката и София Блус Бенд и световно известната и талантлива Кели Ръкър.
Преди четвърто издание на “Bluess&Jazz Blagoevgrad” жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на театралното изкуство. На 16 март от 19:00 часа, в зала „Яворов“ актьорите от Независим театър ще представят постановката „Морска сол“. За настроението на зрителите ще се погрижат Милена Маркова-МАЦА, Добриела Попова, Асен Блатечки, Алексей Кожухаров. Автор на постановката е Емил Бонев. За сценографията и костюмите се грижат Елена Иванова и Ралица Русева.
На 27 март от 19:00ч. в зала „Яворов“ ще бъде представена „Истината“. Представление на Драматичен театър „Стефан Киров“. В ролите ще влязат Таня Йоргова, Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев. Преводът е на Снежина Русинова- Здравкова, режисьор е Борислав Чакринов, а костюмите са на Мартина Варийска.

Comments

comments

About Татяна Петлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

избори

Ден за размисъл в Русия преди президентските избори

Събота е ден за размисъл в Русия преди президентските избори утре, които според всички прогнози ...