Австрийски и белгийски скаути се превърнаха в атракция в Дупница на път за Седемте езера

skauti-Copy-620x264

Истинска атракция в петъчната вечер се превърнаха 41 младежи от скаутски организации в Австрия и Белгия. Младежите бяха облечени всички в типичните за тези организации дрехи и привлякоха набързо погледите на дупничани. Те се настаниха в един от местните хотели, след което „налазиха“ част от заведенията и магазините в града. Пред един от денонощните магазини в Дупница, 15-ина от тях, на възраст между 18 и 22 години в продължение на няколко минути пък се фотографираха с тийнейджъри от Дупница. „Нашата цел са Седемте рилски езера, а след това ще обиколим района на хижа Иван Вазов и някои от езерата над Дупница. В следващите дни ще бъдем в този район, който от снимките, които сме виждали е много красив и малко посещаван. Нашата цел е да бъдем на такива места. Първоначално възнамерявахме да тръгнем директно от едно село (б.ред.-село Бистрица), но ни обясниха, че всички хотели там са пълни и ще поеме през Седемте езера. Следващият месец ще дойде още една група от наши скаути от Белгия“, обясниха младежите. За липсата на леглова база и места за настаняване в Бистрица, която е отправна точка за хижа Иван Вазов и намиращите се в района 82 езера, коментира през седмицата и кметът на селото Кирил Огненски.

Дупничанка пък влезе в ролята на преводач на младежите в един от магазините за хранителни стоки. Впоследствие част от скаутите, гостуваха на въпросната жена.

Comments

comments

About Велислава Янакиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

3

/СНИМКИ/ Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) представи първата българска програма на ЕС в Благоевград, чийто инициатор и ...